Praktijkonderwijs Delfshaven
 
Activiteiten

Nieuwsbrief oktober 2017


Accent Delfshaven op de kaart, Carrousel Detailhandel klas 2, Workshop Freerun, Leerlingenraad, Projectplan VSO in CVO Accent en Schoolfeest.

Accent Delfshaven op de kaart

We zijn een Excellente school! Dat weten we al een tijdje en dat blijft niet onopgemerkt in onze omgeving. Onze school is bekend in Rotterdam en daar buiten. Enkele voorbeelden zijn: De school geeft op 2 oktober een workshop in Bussum waar we zullen vertellen over de manier waarop onze school het Excellentie profiel heeft verkregen. De school werd bezocht en gebruikt door de jury van Leraar van het jaar. Dit werd vanuit de gemeente Rotterdam georganiseerd en ook de gemeente weet Delfshaven te vinden. Daarbij zijn we natuurlijk in afwachting van de uitslag op 5 oktober. Misschien wordt ons team het team van het jaar van de gemeente Rotterdam! In elk geval zijn we een van de 3 beste teams. Ook de politiek krijgt het Praktijkonderwijs steeds meer op het netvlies. Zij weten Accent Delfshaven te vinden om een kijkje te nemen en ons onderwijs te leren kennen. De komende weken zullen Fractiemedewerkers van o.a. de PvdA en de partij Denk een bezoek aan ons brengen. De school staat op de kaart en onze partners weten onze school te vinden. 

 

Carrousel Detailhandel klas 2

Winkelgeheimen is het thema dat centraal staat tijdens deze carrouselronde van detailhandel. Zo is de etalage een blikvanger… wat maakt dat jij wel of niet een winkel binnenstapt? Waarom kom je een supermarkt vaak binnen bij de groenteafdeling en waarom zijn rood en geel zulke belangrijke kleuren in een winkel? Vragen die we samen gaan onderzoeken in de praktijk. Etalages spotten op de Schiedamseweg, een bezoek aan de Ikea en samen naar de Praxis. En natuurlijk mag een bezoek aan het ‘centrum van onze stad' hierbij zeker niet ontbreken. Naast een stukje inzicht op werken in de winkel doen de leerlingen ook ervaringen op wat betreft het onderdeel ‘wonen' van Burgerschap. Hoeveel kost een bank, eettafel of mooie keuken als je later je eigen huis in wilt richten? Als afsluiting van deze carrouselronde gaan we een dagdeel meelopen met de mensen van Zakenexpert op de Schiedamseweg. We zijn benieuwd naar wat deze dag ons gaat brengen.

 

Workshop Freerun

Op vrijdag 22 september hebben de leerlingen een freerun workshop gehad. De gastdocent Bulent heeft onze leerlingen van de groepen 1 tot en met 3 de basisvaardigheden bijgebracht van het freerunnen. Het was super leuk om te zien dat er een aantal zeer getalenteerde freerunners tussen onze leerlingen zat. We hebben een uitdagend parcours gebouwd in de gymzaal waar alle leerlingen aan hebben kunnen deelnemen. Gaandeweg konden er meer uitdagingen worden toegevoegd zodat het spannend bleef. De leerlingen hebben geklommen, gesprongen en salto’s gemaakt. Alles onder leiding van Bulent en de docenten lichamelijke opvoeding van Accent Delfshaven.

 

Leerlingenraad

De leerlingen van de leerlingenraad hebben binnenkort weer een tweedaagse cursus van LAKS en leren hoe je het best kunt vergaderen. Daarnaast zijn ze de mogelijkheden aan het bekijken en bespreken voor een kamp voor de klassen 5 en buigen ze zich over de invulling van het schoolfeest. Leerlingen van de school kunnen de leerlingenraad benaderen door een mail te sturen naar: leerlingenraad.dh@cvoaccent.nl De ideeën, vragen en opmerkingen die er zijn, worden in de leerlingenraad besproken en voorgelegd aan de directie. Vervolgens wordt dit weer teruggekoppeld naar de leerlingen.

 

Projectplan VSO in CVO Accent

De VSO scholen A.J. Schreuder en De Regenboog (beiden PCBO) worden vanaf 1 augustus 2018 onder gebracht bij CVO Accent als 1 VSO school, met een hoofd- en een nevenvestiging.

 

Schoolfeest

Donderdag 5 oktober 2017 19:00-23:00