Praktijkonderwijs Delfshaven
 
Activiteiten

Nieuwsbrief december 2017


Topacademie, carroussellessen, stadhuis, Hotspot en kerstviering.

Topacademie
Accent Delfshaven leidt op naar werk! Wij willen onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt. Sinds kort krijgen leerlingen uit de bovenbouw de mogelijkheid om deel te nemen in Topacademies! Dit zijn trajecten waarbij leerlingen gedurende twee jaar stage lopen en leren op de werkvloer van bedrijven in en om Rotterdam. Op deze manier vergroten we de vaardigheden van onze leerlingen en is de kans op uitstroom met een baan een stuk groter! Kijk voor meer info over deze trajecten op www.topacademies.nl

 

Carrousellessen: Groen
Maandag 27 november ging de buitenles: zwerfafval opruimen op de parkeerplaats en rondom de school niet door vanwege het slechte weer. In plaats daarvan kregen de heren een les: planten oppotten. Eerst bekeken ze een demonstratie film. Daarna gingen ze zelf aan de slag met aarde, plantjes, potjes en water.

Bezoek stadhuis
Op donderdag 9 en dinsdag 14 november waren we met 2x 8 leerlingen uitgenodigd voor een rondleiding in het stadhuis en een kennismaking met de PVDA-fractie. Leerlingen waren betrokken en stelden serieuze vragen. Nee, de burgermeester woont hier niet. Nee, je mag niet voor de grap ‘nee’ zeggen als je gaat trouwen, want dan stopt het meteen. Rutte en Wilders komen hier niet, er zitten ook Moslims in de gemeenteraad. Leerlingen gaven aan dat ze minder zwerfafval op straat, schonere lucht, minder racisme en zouden willen. Vol verwondering werd er gekeken naar de kogelgaten uit de tweede wereldoorlog in de trouwzaal en het naakte standbeeld in de hal. Als kers op de taart zwaaide Aboutaleb naar de publieke tribune waar wij zaten. Onze leerlingen hebben een mooi visitekaartje van Accent afgegeven.

 

HOT SPOT
Maandag 20 november kwam de theatergroep Playback langs om de voorstelling Hot Spot te spelen. Een stuk over het gebruik van alcohol en drugs en de gevaren daarvan. De leerlingen werden uitgedaagd om zelf na te denken en konden meespelen met de acteurs.

 

Kerstviering 2017
Zondag 3 december is de adventstijd gestart. Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest; de geboorte van Jezus. Donderdag 21 december vieren we van 17.00 tot 18.00 kerstfeest met de leerlingen. We zullen gezellig met elkaar eten. Het thema dat we hebben gekozen is ‘Liefde’. Liefde waar Jezus over vertelde en voorleefde. Hier zullen we tijdens kerst bij stilstaan.

 

Lege flessen
Tijdens de weken voorafgaand aan kerst, zullen we geld ophalen en zullen we een ‘lege flessen actie’ starten. Leerlingen kunnen statiegeldflessen mee naar school nemen. Deze flessen worden naar de supermarkt gebracht. Het geld gaat samen met het opgehaalde geld naar KIKA.