1. Home
 2.  | Vestigingsdirecteur

Vestigingsdirecteur

CVO Accent

zoekt jou als ondernemende en verbindende directeur van onze vestiging Accent Capelle!

Loop jij warm voor een uitdagende en dynamische werkplek, waarbij je collectief staat en gaat voor de maatschappelijke opdracht om het verschil te maken voor leerlingen? Dan zoeken we jou!

Omgevingsschets

CVO Accent verzorgt in Rotterdam en omgeving op vier locaties Praktijkonderwijs en op twee locaties Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Het motto van CVO Accent is: “Haal het beste uit jezelf”. We leggen het accent op de talenten van onze leerlingen, docenten en medewerkers.  

De CVO Accent scholen zijn vanuit christelijke inspiratie warme, kleinschalige scholen waar we elkaar kennen. Bij ons krijgen leerlingen niet een standaard lesprogramma. Voor iedere leerling stelt de school een gepersonaliseerd lesprogramma en ontwikkelingsperspectief (OPP) op. In het OPP staat omschreven wat de leerling nu kan en wat de school en ouders/verzorgers verwachten dat de leerling kan en kent bij het verlaten van de school. Zo wordt de leerlijn en de verwachte ontwikkelingslijn voor iedereen duidelijk. Wij geloven dat iedere leerling iets in zich heeft om trots op te zijn, een talent, en zien het als onze taak om dat naar boven te halen. CVO Accent verzorgt op drie locaties avondonderwijs voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking.

Accent Capelle

In de woonwijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel staat het kleurrijke schoolgebouw van Accent Capelle. Werken in het praktijkonderwijs is inspirerend, uitdagend en leerzaam. Wij leiden onze leerlingen op naar uitstroom met een baan of uitstroom naar een vervolgopleiding in het MBO. Het bieden van kansen en het ontdekken van talenten bij leerlingen staat iedere dag centraal. Om op onze school te werken moet je een gezonde dosis energie, relativeringsvermogen, humor en positiviteit bezitten. De leerlingen kunnen veel van je vragen, tegelijkertijd geven ze je er veel voor terug!

Voor collega’s is Accent Capelle een moderne en uitdagende werkplek. Er wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed regieversterkend handelen, hierbij verwachten wij dat collega’s eigenaarschap laten zien, samenwerken, communiceren, autonoom zijn en verantwoordelijkheid nemen. We werken op basis van wederzijds vertrouwen, intensief samen met collega’s in verschillende teams.

Wie op onze school rondloopt, ziet leerlingen en collega’s die met plezier naar school gaan. Plezier maken vinden wij ook belangrijk. Want als je iets met plezier doet, schuilt daar vaak een talent achter. De school heeft een grote maatschappelijke functie binnen de wijk. Leerlingen ontvangen wekelijks gasten in ons schoolrestaurant, in onze eigen garage wordt niet alleen lesgegeven, maar wassen we ook regelmatig auto’s en ook het bedrijfsleven is nauw aangesloten. Het bedrijfsleven krijgt vanaf volgend schooljaar een heus logistiek centrum in de school. En in samenwerking met de Stichting ‘het Meesterwerk’ hebben wij een winkel kunnen creëren in het winkelcentrum ‘de Scholver’, waar de leerlingen dagelijks levensecht onderwijs wordt geboden. Hiermee zorgen wij voor uitdagend onderwijs voor zowel de leerlingen als voor onze professionals.

De functie

Als directeur ben je integraal eindverantwoordelijk voor de locatie en werk je nauw samen met het managementteam van de locatie. Als een van de directeuren van CVO Accent vorm je samen met de Algemene directie het leidinggevende kader van CVO Accent. Je vertegenwoordigt de school in de strategische netwerken van de organisatie en daarbuiten. 

Je opdracht in essentie:

 • Vanuit strategisch en verbindend leiderschap bouw je met passie en visie samen met alle betrokkenen aan de verdere ontwikkeling van toekomstgericht onderwijs op Accent Capelle met als speerpunten:
  • Doorontwikkeling en borging van de kwaliteitscultuur en maatschappelijke betrokkenheid
  • Het verder werken aan zelfregie van leerlingen en teamleden
  • Onderwijsontwikkeling en -vernieuwing
  • Samenwerking met in- en externe partijen
 • Je bent ondernemend, innovatief en betrekt personeelsleden bij ontwikkelingen.
 • Je verankert de visie vanuit het schoolplan op de vestiging en je initieert en implementeert (onderwijskundige) veranderingsprocessen samen met de collega’s op de vestiging.
 • Je levert een pro-actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het centrale beleid van CVO Accent. Je werkt nauw samen met collega vestigingsdirecteuren en neemt deel aan overleg op CVO niveau.

Functie-eisen

Voor een goede functie uitoefening moet je in ieder geval beschikken over:

 • Aantoonbaar minimaal HBO+ werk- en denkniveau.
 • Sterke affiniteit met het praktijkonderwijs.
 • Aantoonbare ervaring in een relevante managementfunctie in het onderwijs.
 • Een schoolleidersbevoegdheid, een vergelijkbare opleiding of bereid om een bevoegdheid te behalen.
 • Communicatieve vaardigheden, je durft kritisch te zijn maar altijd met behoud van goede relaties.
 • Inzicht in bedrijfsvoering.

Profiel en competenties

De vestigingsdirecteur kenmerkt zich door:

 • Authenticiteit, zelfbewustzijn, relativeringvermogen en gevoel voor humor.
 • Leiderschap en reflectie op het eigen functioneren: Met je ambitie creëer je draagvlak en neem je medewerkers mee in de transities die CVO Accent voor ogen staan. Je bent vaardig in het aansturen van teamprocessen.
 • Sociaal en zakelijk vermogen: personeelsmanagement en financieel beheer zijn vaardigheden waarover je beschikt en je bent een initiatiefnemer die gevoel heeft voor menselijke verhoudingen.
 • Onderwijskundig leiderschap: je kunt snel inzicht in de complexe organisatorische processen verkrijgen en je bent in staat om strategisch Accentbeleid om te zetten naar operationeel niveau.
 • Je weet medewerkers te stimuleren en te motiveren, waarbij je zichtbaar op de werkvloer aanwezig bent. Problemen en barrières pak je creatief en daadkrachtig aan. Je maakt afspraken en bewaakt deze en waar nodig treed je corrigerend op. Je stelt hoge eisen aan de professionele cultuur op de locatie.
 • Communicatief vermogen: je vertegenwoordigt intern en extern de school door middel van openbaar optreden, je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden en je hebt het vermogen om sociale media in te zetten in het voordeel van de school.

Overige informatie

 • Het betreft een functie met een omvang van 1,0 fte. De functie wordt gehonoreerd volgens schaal 13 van de CAO VO. Daarnaast kent CVO aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Je start uiterlijk op 1 augustus 2023. Er wordt gezorgd voor een degelijke overdracht.
 • Solliciteren op de functie van vestigingsdirecteur heeft alleen zin wanneer je denkt te voldoen aan de gestelde functie-eisen, het functieprofiel en de competenties.

Solliciteer nú of neem contact met ons op; we spreken je graag!

We ontvangen jouw sollicitatie graag vòòr 8 mei 2023. De brief kan gericht worden aan de heer Coen van Noordwijk, Algemeen Directeur CVO Accent.

De eerste gesprekronde staat gepland op 11 mei as. en de tweede gespreksronde vindt plaats op woensdag 17 mei as. Nadere informatie over de locatie, de onderwijskundige- en organisatorische ontwikkelingen vindt je op www.cvoaccent.nl.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Coen van Noordwijk, Algemeen Directeur van CVO Accent via 06-83207072.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Accent Praktijkonderwijs

CVO Accent – onderdeel van het grotere bestuur CVO te Rotterdam e.o.- heeft drie scholen voor praktijkonderwijs in Rotterdam, een school in Capelle aan den IJssel en verzorgt op drie locaties avondonderwijs. Drie van de vier scholen van CVO Accent is het predicaat excellente School toegekend. Accent scholen voor Praktijkonderwijs zijn kleinschalige scholen met veel persoonlijke aandacht voor de circa 180 – 240 leerlingen (afhankelijk van de locatie). Het onderwijs is gericht op toeleiding naar arbeid of een vervolgopleiding op het Middelbaar Beroepsonderwijs. Per 1 januari 2019 zijn twee Rotterdamse scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs in CVO Accent geïntegreerd.

 

Cvo

Accent maakt deel uit van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) te Rotterdam e.o.