1. Home
  2.  | Goed doel

Goed doel

Bij Accent hebben we een speciale en milieubewuste manier gevonden om bij te dragen aan een duurzamere toekomst en (lokale) goede doelen te ondersteunen. Op enkele locaties van Accent staan levensgrote PET-flessen, die flessen staan er niet alleen voor de show, ze hebben een belangrijke missie!

Onze missie

Wij willen graag plastic flesjes en blikjes recyclen en tegelijkertijd geld inzamelen voor goede doelen. De locaties kiezen zelf hun eigen goede doel. Hiermee willen we laten zien dat het belangrijk is om goed voor onze planeet te zorgen én om sociaal bezig te zijn.

Onze scholen vinden het belangrijk om:
• plastic afval te verminderen
• duurzaam gedrag van leerlingen én medewerkers te stimuleren
• na te denken over goede doelen

De locaties en hun goede doelen

Accent Praktijkonderwijs Capelle

Goede doel: Stichting Duchenne Kids

Stichting Duchenne Kids richt zich op het verbeteren van het welzijn van kinderen met de spierziekte Duchenne en hun families. Dit doen ze door medisch onderzoek te ondersteunen, praktische hulp te bieden en bewustzijn te creëren. Ze organiseren evenementen en activiteiten om fondsen te werven en streven naar betere zorg en een hoopvolle toekomst voor deze kinderen.

Tussenstand: € ….

Accent Praktijkonderwijs Centrum

Goede doel: Pizza-dag op school

We sparen voor een heuse Pizza-dag voor alle leerlingen van de school.

Tussenstand: € 52,70

Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet

Goede doel: leuke activiteit voor de leerlingen

We sparen voor een leuke activiteit voor alle leerlingen van de school. Wat we precies gaan doen is nog niet bekend, de leerlingenraad komt met een leuk idee!

Tussenstand: € ….

Accent VSO Op Zuid

Goede doel: Sophia Kinderziekenhuis

Het Sophia Kinderziekenhuis levert hoogwaardige medische zorg aan kinderen in Nederland. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in kindergeneeskunde en geeft graag kindvriendelijke en empathische zorg, waarbij het welzijn en de gezondheid van de jonge patiënten centraal staan. Het ziekenhuis heeft bijvoorbeeld kamers waar ouders bij hun kinderen kunnen zijn. 

Tussenstand: € ….

Onze techniek docent Marcel Axer heeft een filmpje opgenomen waarin hij uitleg geeft over statiegeld en het recyclen van flesjes en blikjes. Meneer Axer werkt op Accent Centrum en daar sparen ze voor een Pizza-dag!

 

Wil jij ook meehelpen aan een groenere toekomst?
Recycle dan jouw plastic flesje en/of blikje op school!