1. Home
  2.  | 
  3. Algemeen
  4.  | Accent brede studiemiddag groot succes!

Accent brede studiemiddag groot succes!

18 november 2022

Op donderdag 10 november jl. was het zover. Na lang uitstellen door de Corona ontwikkelingen kon de Accent brede studiedag eindelijk plaatsvinden. Om 12.30 uur verzamelden zich alle werknemers van de 6 Accent scholen, de Accent avondscholen en het Máximacollege uit Ridderkerk in HAL 4 langs de Maas in Rotterdam.

De middag startte met een fantastische lezing door Iliass el Hadioui. Socioloog Iliass El Hadioui is onderzoeker en wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dhr. El Hadioui schrijft boeken en geeft veel lezingen en cursussen over diversiteit en gelijke kansen in het Nederlandse onderwijssysteem. Zijn baanbrekende methode ‘De Transformatieve School’ wordt op steeds meer scholengemeenschappen en ROC’s gehanteerd: zo ook op Accent Capelle.

De resultaten van zijn onderzoekstraject in het kader van de Gelijke kansen Alliantie van het ministerie van OCW op 35 scholen in de grote steden, die werken met de Transformatieve school, zijn gebundeld in het boek Switchen en Klimmen.

De socioloog gebruikte het beeld van het theater in zijn verhaal “Je hebt het podium, de coulissen-ruimte en de kleedkamer. Naast de relatie van de docent met de leerling is de communicatie tussen professionals ‘backstage’ nog veel belangrijker. Daar in de ‘coulissen-ruimte’ van professionele meetings en de ‘kleedkamer’ van de informele momenten vindt de effectieve cultuurverandering m.b.t. het bieden van gelijke kansen aan leerlingen plaats”.

Na zijn inspirerende verhaal was het tijd voor ontspanning en voor de door hem genoemde professionele meeting en informele momenten. In divers samengestelde groepen werd een toernooi van het spel 30 Seconds gespeeld.  De winnaars ontvingen een mooi prijzenpakket van aan Accent Capelle gekoppelde winkel ‘’Het Meesterwerk’’ en natuurlijk een felbegeerde beker.

Daarna stonden er buiten 3 foodtrucks klaar en was het tijd voor nog meer verbinding en ontmoeting tussen de verschillende medewerkers van alle scholen. Alle medewerkers waren het erover eens : een zeer geslaagde middag, die voor herhaling vatbaar is!