1. Home
  2.  | 
  3. Algemeen
  4.  | Samenwerken met Accent PRO en VSO als stagebedrijf

Samenwerken met Accent PRO en VSO als stagebedrijf

14 september 2023

Maak kennis met Annemiek Dekkers, zorgondernemer van Zorgvilla Tante Toos de paradijsvogel; een kleinschalige opvang voor mensen met dementie. Deze organisatie werkt graag samen met de leerlingen van Accent voor een stageplek. Ze vertelt over hoe het begeleiden van een leerling werkt en wat zij belangrijk vindt als stagebedrijf. De stagiaire Jennifer, die stage loopt bij Tante Toos vertelt wat ze leert bij haar stage. Ook komt Theo de Boer aan het woord, stagecoach bij Accent, hij vertelt meer over hoe het vanuit de school georganiseerd is.

Zorgvilla Tante Toos de Paradijsvogel

Zorgvilla Tante Toos de Paradijsvogel, een kleinschalige opvang voor mensen met dementie, heeft zich met open armen opengesteld voor samenwerking met leerlingen van Accent. Deze bijzondere samenwerking biedt niet alleen waardevolle stageplekken voor de leerlingen, maar heeft ook positieve gevolgen voor hun toekomst.

Stage lopen

Accent Praktijkonderwijs en VSO bieden jongeren van 12 tot 18 jaar de mogelijkheid om via praktijkervaringen en stages hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De scholen bieden twee belangrijke routes:

Praktijkonderwijs
• Leerlingen kunnen een pro-mbo route (entree/mbo 1) volgen of een pro-praktijk route.
• Leerlingen die de pro-praktijk route volgen, kunnen een officieel pro-diploma behalen en doorstromen naar de arbeidsmarkt.
• Leerlingen die de pro-mbo route volgen, behalen een entree diploma en kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding (mbo 2) of een leerwerktraject.

VSO
Leerlingen maken kennis met diverse branchegroepen, waaronder Facilitaire Dienstverlening, Zorg, Groen, Handel en Economie, Techniek en Consumptieve Technieken, waardoor ze praktijkervaringen kunnen opdoen.

Samenwerking met stagebedrijven

De samenwerking tussen Zorgvilla Tante Toos de Paradijsvogel en Accent Praktijkonderwijs en VSO benadrukt het belang van stageplekken in het vormgeven van een veelbelovende toekomst voor jongeren. Bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn om samen te werken en stagiairs zoals Jennifer de kans willen bieden om te groeien, kunnen meer informatie vinden op Stage-informatie voor bedrijven. Hier kunnen bedrijven en organisaties zich ook meteen aanmelden.

Deze samenwerking toont aan dat door gezamenlijke inspanningen van scholen en bedrijven jongeren de kans krijgen om te leren, te groeien en zich voor te bereiden op een veelbelovende toekomst in de arbeidsmarkt. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van deze jongeren en hen helpen hun potentieel te realiseren.