1. Home
  2.  | 
  3. Algemeen
  4.  | CVOpen november 2022

CVOpen november 2022

30 november 2022

Taal, rekenen, burgerschap en digitale geletterdheid

In het novembernummer van magazine CVOpen geeft de redactie een beeld van de staat van het onderwijs binnen CVO op het gebied van taal, rekenen, burgerschap en digitale geletterdheid. Beleidsadviseurs Marlijn van der Sluis en Dirk de Jong gaan in op de plek van het vak burgerschap, en ook is er aandacht voor wat Accent Hoogvliet en Accent Capelle zoal doen op dit gebied.
 

Digitale vaardigheden

Ook andere artikelen geven aandacht aan Accent-scholen. Zo vertelt Marcel de Wit, onderwijscoördinator van Accent Delfshaven, in een dubbelinterview met directeur Vincent Wolsheimer van Melanchthon Wilgenplaslaan, wat het ICT-project ‘Visievorming en Infrastructuur’ inhoudt. Uiteindelijk gaat dit leiden tot grotere digitale vaardigheden van leerlingen.
 

Oud-leerling Lauri Stolk

In de rubriek ‘De (CVO)pen aan een oud-leerling’ wordt Lauri Stolk in de schijnwerpers gezet. Lauri is oud-leerling van Accent Hoogvliet en schrijft boeken waarmee ze in de media komt.
 
Deze en nog meer lezenswaardige verhalen ontvangen alle medewerkers eind november. Je kunt het blad ook online vinden via de website van CVO.
 

Abonneer je op CVO-nieuws

Vier keer per jaar geeft het bestuur CVO een digitale nieuwsbrief uit. Abonneer je op deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws over Accent en de andere CVO-scholen. Of lees het nieuws op de website van CVO.

Foto: iStock.com/foto-ianniello